Introductie

Walther Schoonenberg (1957) onder de keizerskroon op de Westertoren (Foto Maarten Brinkgreve, 16 maart 2007)

Walther Schoonenberg onder de keizerskroon op de Westertoren (Foto Maarten Brinkgreve, 16/3/2007)

Walther Schoonenberg is een geboren en getogen Amsterdammer en leeft al zijn hele leven met veel plezier en geluk onder de keizerskroon, de kroon van Europa die trots op de Westertoren prijkt. Hij heeft eerst economie, daarna kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en is werkzaam als architectuurhistoricus, ondermeer voor de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB). Hij is een kenner van de geschiedenis en architectuur van Amsterdam en heeft vele artikelen op zijn naam staan. En hij is de maker van het Digitaal Grachtenboek, de database van de 17de-eeuwse Amsterdamse grachtengordel, een immer voortgaand project. In het kader daarvan doet hij huizenonderzoek.

Zoekt u een bevlogen gids?

Hij brengt zijn kennis over en enthousiasme voor onze mooie binnenstad – één van de grootste en gaafste historische stadskernen van Europa – graag op anderen over. Om die reden organiseert hij stadswandelingen, maar ook excursies naar musea, tentoonstellingen, etc., en lezingen, met fraaie lichtbeelden, over de geschiedenis, monumenten en stedenbouw van Amsterdam. Zoekt u een bevlogen gids voor een bedrijfs- of familie-uitje? Neem dat contact met hem op.

Hij verzorgt ook jaarlijkse cursussen over de geschiedenis van Amsterdam en over de Amsterdamse architectuurgeschiedenis.

N.B. Deze website fungeert tevens als blog. Zie: berichten.