Home Grachtenboek Lezingen Excursies Publicaties Berichten Contact

Home

Mijn naam is Walther Schoonenberg. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ben werkzaam als architectuurhistoricus, ondermeer voor de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB), waarvan ik oud-voorzitter ben. Ik ben lid van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici en van de Vereniging ICOMOS Nederland. Ik heb vele publicaties op mijn naam staan en ben de maker en beheerder van het Digitaal Grachtenboek, de database van de 17de-eeuwse Amsterdamse grachtengordel: het Unesco-werelderfgoed. Ik mag mijzelf wel een kenner van de historische binnenstad van Amsterdam noem. In het kader daarvan doe ik ook, op aanvraag of uit eigen initiatief, huizenonderzoek.

Kijk nooit meer met dezelfde ogen naar Amsterdam

Ik breng mijn kennis over en enthousiasme voor onze mooie binnenstad - immers één van de grootste en gaafste historische stadskernen van Europa - graag op anderen over. Om die reden organiseer ik voor selecte gezelschappen ook stadswandelingen, maar ook excursies naar musea, tentoonstellingen, etc., en lezingen, met fraaie lichtbeelden, over de Amsterdamse geschiedenis, monumenten en stedenbouw van Amsterdam. Wie met mij op pad gaat, kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar Amsterdam.

Ik verzorg ook cursussen over de algemene geschiedenis en architectuurgeschiedenis van Amsterdam. Ook deze kunnen, eventueel op maat, worden gegeven voor uw bedrijf of instelling.

NIEUW Het Zaterdags College wordt digitaal gegeven via ZOOM. [Meer informatie]

[Contact opnemen]